Gezondheid voeding en de medische wereld

Gezondheid voeding en de medische wereld

Ongewenst zwanger, en nu?!

Patsy Lee

Ongewenst zwanger, en nu?!

Je bent een keer de pil vergeten, vergeten een condoom te gebruiken of het condoom was gescheurd. Je bent overtijd en maakte je eerst nog geen zorgen. Na een week besluit je toch maar een zwangerschapstest te doen. De zwangerschapstest is positief, je bent zwanger. Je schrkt en weet niet wat je moet doen. Er komt een hoop op je af wanneer je ongewenst zwanger bent geraakt. Want ga je het kindje houden of laat je het aborteren door een kliniek als Abortuskliniek Stimezo? Je hebt er allemaal niet op gepland en je leven kan drastisch veranderen wanneer je het kindje zou houden.   

Hulp met kiezen bij ongewenste zwangerschap 

Wanneer je ongewenst zwanger bent, is het goed om met iemand te praten. Dit kun je doen met iemand in je omgeving zoals je ouders, je vriend of een vriendin. Wanneer je je verhaal niet wilt of durft te vertellen aan iemand in je omgeving, kun je ook contact opnemen met een organisatie. Er zijn verschillende organisatie die je kunnen helpen wanneer je ongewenst zwanger bent geraakt. Je kunt bij zo'n organisatie je verhaal kwijt, ze denken met je mee. Ze helpen je met een beslissing nemen en de opties goed te overwegen. Vaak kun je bij deze organisatie ook anoniem terecht.  Ongewenst zwanger en ik wil het kindje houden  Wil je het kindje houden? Dan gaat er een hoop veranderen in je leven. Niet alleen zal je buik 9 maanden lang groeien, ook daarna zal er een hoop veranderen. Naast de optie om het kindje te houden en het kindje te aborteren, zijn er ook andere opties. Wanneer je geen abortus wilt, maar ook niet voor het kindje wilt/kunt zorgen, kun je ook overwegen om je kindje af te staan voor adoptie. Wanneer je bevallen bent, zal de baby naar een ander thuis gaan (www.siriz.nl).  Ongewenst zwanger en abortus  Wanneer je besluit het kindje te aborteren, maak je een afspraak bij een abortuskliniek. Vaak is zo'n abortuskliniek anoniem. Er zijn verschillende behandelmethoden, met verdoving en zonder verdoving. Een abortuskliniek helpt jou met beslissen welke behandeling het meest geschikt is in jouw situatie. Na de abortus kun je kiezen voor verschillende soorten nazorg, wanneer je hier behoefte aan hebt. Nazorg in bijvoorbeeld de vorm van psychische hulp, pijnstilling of andere medicijnen (www.stimezo-zwolle.nl).  Ongewenst zwanger zijn is bijna nooit leuk, je komt voor lastige keuzes te staan en moet moeilijke beslissingen nemen. Gelukkig hoef je er nooit alleen voor te staan en zijn er genoeg organisaties die hulp bieden. Maar welke keuze je ook gaat maken, het is altijd goed om met iemand te praten over jouw zwangerschap.


Delen  

2019© Gezondheid voeding en de medische wereld
Over ons
Gezondheid voeding en de medische wereld

Hey! Welkom op mijn blog met als thema "Health & Medical"! Mijn blog gaat voornamelijk over gezondheid en het herstellen van ons lichaam. Om te beginnen ben ik al heel mijn leven geïnteresseerd in gezondheid, heel mijn leven let ik op mijn voeding, ik ben namelijk vegetarisch opgevoed, dus het is een soort van gewoonte geworden om op elk voedingsmiddel dat je consumeert te letten. Niet alle voedingsmiddelen of bestanddelen zijn gezond voor ons, vandaar dat jullie hierover wil informeren en jullie ook graag wat wil bijbrengen op medisch gebied. Onze gezondheid is het meest waardevolle dat we bezitten, het is zoveel waardevoller dan wat dan ook. Zonder een goede gezondheid is het moeilijk om gelukkig te worden en dat is waar het leven om draait, niet waar?

Archief
Recente artikelen