Gezondheid voeding en de medische wereld

Gezondheid voeding en de medische wereld

Contactlenzen

Patsy Lee

Een goed zicht is van groot belang. Uiteraard is goed kunnen zien fijn tijdens het lezen of tijdens tv-kijken. Het is echter ook van belang om goed te kunnen zien in het kader van veiligheid. Bedenk maar eens hoe belangrijk een goed zicht is, in het verkeer of tijdens het werk. Niet voor iedereen is een goed zicht vanzelfsprekend. Veel mensen kampen met verminderd zicht, en zijn daarom aangewezen op een hulpmiddel. Sommigen kiezen voor een bril op de juiste sterkte, maat niet iedereen vindt dit fijn. Wie geen bril wil, kan kiezen voor het dragen van contactlenzen. 

Het idee van contactlenzen is al enkele honderden jaren oud. In de afgelopen decennia is de populariteit van contactlenzen enorm gestegen. Een contactlens is, net als een bril, een hulpmiddel. Aan het begin van de dag worden de contactlenzen ingebracht in het oog. De contactlens komt op een laagje traanvocht te drijven, zonder het oog zelf te raken. Hierdoor krijgt het oog zelf voldoende zuurstof om te functioneren. De contactlenzen zorgen er voor dat het zicht weer goed en helder wordt. Voor mensen die lenzen dragen bestaan er twee soorten: de harde lenzen en de zachte lenzen. De harde lenzen zijn, zoals de naam al aangeeft, hard en behouden daarmee hun vorm. Ze hebben doorgaans een langere levensduur en ze zijn beter voor de ogen omdat ze meer zuurstof doorlaten. Doordat ze een langere levensduur hebben, zijn ze relatief goedkoop. De zachte lens daarentegen is groter en flexibeler. Doordat ze zich aanpassen aan de vorm van het oog, zijn ze comfortabeler om te dragen. Nadeel is wel dat ze meer vuil aantrekken en daarom vaker schoongemaakt dienen te worden. Zachte lenzen zijn er in verschillende soorten. Er zijn dag lezen, die een dag meegaan, maand lenzen voor een maand en lenzen voor langer gebruik. Of er gekozen wordt voor zachte- of harde lenzen: aan het einde van de dag dienen de lenzen weer uit het oog gehaald te worden. De lenzen dienen dan gereinigd te worden.   

Wie op zoek is naar passende lenzen kan bij een speciaalzaak als Saton Optiek zijn of haar ogen laten meten. De opticien vertelt dan precies wat de sterkte van de ogen is en welke lenzen raadzaam zijn. Wie al bekend is met zijn of haar sterkte kan ook op internet of bij de drogisterij contactlenzen kopen. Deze zijn veelal een stuk voordeliger voor vergelijkbare kwaliteit. Op internet zijn diverse aanbieders te vinden die zorgen dat de bestelling snel in huis komt. Het is wel aan te raden om met enige regelmaat de ogen te laten controleren door een specialist.


Delen  

2019© Gezondheid voeding en de medische wereld
Over ons
Gezondheid voeding en de medische wereld

Hey! Welkom op mijn blog met als thema "Health & Medical"! Mijn blog gaat voornamelijk over gezondheid en het herstellen van ons lichaam. Om te beginnen ben ik al heel mijn leven geïnteresseerd in gezondheid, heel mijn leven let ik op mijn voeding, ik ben namelijk vegetarisch opgevoed, dus het is een soort van gewoonte geworden om op elk voedingsmiddel dat je consumeert te letten. Niet alle voedingsmiddelen of bestanddelen zijn gezond voor ons, vandaar dat jullie hierover wil informeren en jullie ook graag wat wil bijbrengen op medisch gebied. Onze gezondheid is het meest waardevolle dat we bezitten, het is zoveel waardevoller dan wat dan ook. Zonder een goede gezondheid is het moeilijk om gelukkig te worden en dat is waar het leven om draait, niet waar?

Archief
Recente artikelen