Gezondheid voeding en de medische wereld

Gezondheid voeding en de medische wereld

Kinderfysiotherapie – wat je moet weten

Patsy Lee

Veel mensen weten niet van het bestaan af, maar er zijn speciale kinderfysiotherapeuten waar jij terecht kunt met jouw kind voor kinderfysiotherapie. Waarom kiezen voor kinderfysiotherapie? Als jouw kind al wat groter is, kan hij of zij prima naar een normale fysiotherapeut. Uiteraard kan je daar ook terecht met kleinere kinderen, maar als er een praktijk voor kinderfysiotherapie in de buurt van jouw woning is, is dat zeker een aanrader. Bij deze praktijk werken alleen maar mensen die affiniteit hebben met kinderen en een speciale opleiding voor kinderfysiotherapie gevolgd hebben. Zij hebben heel veel geduld met kinderen en leggen alles extra goed uit. Dit is natuurlijk erg belangrijk, zodat jouw kind heel goed weet wat hij of zij kan verwachten en dus nergens bang voor hoeft te zijn.

Hoe werkt kinderfysiotherapie?

Als jij naar een kinderfysiotherapeut gaat, dan gaat alles net een beetje anders dan bij een gewone fysiotherapeut. Jij mag, als ouder, uiteraard gewoon mee met jouw kind. Als jouw kind oud genoeg is, zullen de vragen van het intakegesprek aan hem of haar gesteld worden. Als jouw kind nog te klein is om de vragen te beantwoorden, dan mag jij uiteraard altijd antwoord geven. In het intakegesprek probeert de kinderfysiotherapeut het probleem helder te krijgen. Als hij of zij (meestal zij) weet wat de klachten zijn, zal zij jouw kind gaan onderzoeken. Voordat dit gebeurt zal zij heel duidelijk uitleggen wat zij gaat doen. Als het lichamelijk onderzoek klaar is, zal zij jouw kind gaan behandelen. Vaak bestaat de behandeling uit een massage en oefeningen. De massage is bijvoorbeeld bedoeld om de spieren los te maken. Voordat zij dit gaat doen, zal zij jouw kind ook weer heel duidelijk uitleggen wat er gaat gebeuren. De oefeningen zijn bijvoorbeeld bedoeld om de lichaamshouding van jouw kind te verbeteren. Deze oefeningen worden uiteraard op een leuke manier gedaan. Als jouw kind zo maar losse oefeningen moet doen, dan zal hij of zij dit niet leuk vinden. Vaak worden de oefeningen spelenderwijs gedaan en ondertussen wordt er bijvoorbeeld een liedje gezongen. Een voorbeeld hiervan is: "Hoofd, schouders, knie en teen". Dit liedje kan bijvoorbeeld gezongen worden terwijl jouw kind op een egeltje staat en dan die delen van zijn of haar lichaam aan moet raken. Kinderen vinden het op deze manier geen enkel probleem om de oefeningen te doen en dat is voor ouders toch ook erg fijn!

Heeft jouw kind dus klachten aan bijvoorbeeld zijn of haar rug en adviseert de huisarts fysiotherapie, dan zou ik zeker eens kijken of er in jouw buurt kinderfysiotherapie beschikbaar is. Jouw kind zal daar met plezier naar toe gaan.


Delen  

2019© Gezondheid voeding en de medische wereld
Over ons
Gezondheid voeding en de medische wereld

Hey! Welkom op mijn blog met als thema "Health & Medical"! Mijn blog gaat voornamelijk over gezondheid en het herstellen van ons lichaam. Om te beginnen ben ik al heel mijn leven geïnteresseerd in gezondheid, heel mijn leven let ik op mijn voeding, ik ben namelijk vegetarisch opgevoed, dus het is een soort van gewoonte geworden om op elk voedingsmiddel dat je consumeert te letten. Niet alle voedingsmiddelen of bestanddelen zijn gezond voor ons, vandaar dat jullie hierover wil informeren en jullie ook graag wat wil bijbrengen op medisch gebied. Onze gezondheid is het meest waardevolle dat we bezitten, het is zoveel waardevoller dan wat dan ook. Zonder een goede gezondheid is het moeilijk om gelukkig te worden en dat is waar het leven om draait, niet waar?

Archief
Recente artikelen