Gezondheid voeding en de medische wereld

Gezondheid voeding en de medische wereld

Reuma behandelen

Patsy Lee

Pijn geassocieerd met reuma kan vaak op natuurlijke wijze worden bestreden met voedselkeuzes. Hoe kan voedsel de symptomen van artritis voorkomen en genezen?

Reuma is niet te behandelen.Reuma is een auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat het immuunsysteem van het lichaam de eigen gewrichten aanvalt. De ziekte veroorzaakt chronische ontsteking in de voering van gewrichten, meestal in de gewrichten van de handen en voeten. Bovendien kan reumatoïde artritis pijnlijke ontstekingen veroorzaken in de weefsels rond de gewrichten. Hoewel reuma jaren kan duren, zelfs een heel leven, zijn de symptomen meestal niet stabiel of continu, ze komen en gaan.Wanneer de symptomen aanwezig zijn, wordt gezegd dat de ziekte actief is. Tijdens de actieve periodes kunnen patiënten spierpijn, gewrichtspijn, rode en gezwollen gewrichten ervaren. Ook vermoeidheid en verlies van eetlust komen voor. Reuma is meestal een progressieve ziekte die in een later stadium vervormde gewrichten en invaliditeit kan veroorzaken.De oorzaak van reuma is onbekend. Reuma behandelen is dan ook technisch onmogelijk. Er is ook geen bekende definitieve remedie voor de ziekte. Een geneesmiddel is nog niet gevonden. Er zijn echter verschillende methoden die kunnen worden gebruikt om reuma-symptomen tijdelijk te bestrijden. Deze omvatten anti-reumatische medicijnen, plannen en schema's met oefeningen en gezamenlijke technieken om de activiteit van de ziekte te beperken. Bovendien kunnen voedingsfactoren een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van reuma-symptomen, en een grote hoeveelheid bewijs suggereert dat pijn geassocieerd met reumatoïde artritis vaak op natuurlijke wijze kan worden beheerst met voedselkeuzes.

Reuma behandelen met een dieet, is dat wel mogelijk?

Quercitine is een natuurlijke kleurstof die voorkomt in bijvoorbeeld uien, broccoli, rode druiven en kersen. Het bestrijdt ontstekingen en kan daarom helpen bij reuma.Vitamine D komt voor in eierdooiers, lever, vis en producten waar het aan is toegevoegd. Ook zonlicht is nodig, waarmee het lichaam haar eigen vitamine D kan aanmaken. Een dagelijkse wandeling in de zon is meestal voldoende.Ook vitamine E wordt aangemaakt onder invloed van het zonlicht en ze zijn samen het meest effectief. Vitamine E is een sterke anti-oxidant.Zorg er ook voor dat er voldoende koper, zink en vitamine B6 in je dieet voorkomen. Koper en zink maken enzymen aan die ontstekingen bestrijden door de zogenaamde vrije radicalen te neutraliseren. Om het zink in voldoende mate te absorberen, heeft je lichaam vitamine B6 nodig. Ook vitamine B6 is betrokken bij het proces dat bindweefsel verbetert en daardoor gewrichten versterkt.Omega3 vetzuren en olie bestrijden ontstekingen. Ze verminderen ook de pijn en stijfheid van de gewrichten. Omega 3 vetzuren komen op een natuurlijke manier voor in vlaszaden, sojabonen, walnoten en vis.Een dieet kan reuma niet genezen. Je voedselkeuze kan wel helpen je leven met reuma een beetje minder onaangenaam te maken.


Delen  

2019© Gezondheid voeding en de medische wereld
Over ons
Gezondheid voeding en de medische wereld

Hey! Welkom op mijn blog met als thema "Health & Medical"! Mijn blog gaat voornamelijk over gezondheid en het herstellen van ons lichaam. Om te beginnen ben ik al heel mijn leven geïnteresseerd in gezondheid, heel mijn leven let ik op mijn voeding, ik ben namelijk vegetarisch opgevoed, dus het is een soort van gewoonte geworden om op elk voedingsmiddel dat je consumeert te letten. Niet alle voedingsmiddelen of bestanddelen zijn gezond voor ons, vandaar dat jullie hierover wil informeren en jullie ook graag wat wil bijbrengen op medisch gebied. Onze gezondheid is het meest waardevolle dat we bezitten, het is zoveel waardevoller dan wat dan ook. Zonder een goede gezondheid is het moeilijk om gelukkig te worden en dat is waar het leven om draait, niet waar?

Archief
Recente artikelen