Gezondheid voeding en de medische wereld

Gezondheid voeding en de medische wereld

Een uitvaart regelen

Patsy Lee

We weten allemaal dat als we geboren worden er ook een moment komt dat we zullen sterven. Daarom zullen we het allemaal wel één of meerdere keren meemaken dat een dierbare komt te overlijden. Het is vooral een moeilijke periode als het iemand is uit je directe omgeving. Je ziet dan ook pas dat er veel op je afkomt om de uitvaart in goede banen te leiden. Je kunt de nabestaanden bij je overlijden ontlasten door een goede uitvaartverzekering af te sluiten. Het bedrag wat voor een begrafenis of crematie betaald moet worden is hoog. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering, waarbij al je wensen kenbaar zijn gemaakt, worden de nabestaanden ontlast bij je overlijden. De nabestaanden hoeven in dat geval alleen de uitvaartverzekering te bellen om door te geven dat je overleden bent. Vanaf dat moment wordt dan alles voor je gedaan. Er komt een afgevaardigde van de uitvaartverzekeringsmaatschappij langs voor het bespreken van de uitvaart.

Vooraf gemaakte afspraken

Ook al heb je al enige tijd geleden een uitvaartverzekering afgesloten, dan is het altijd nog verstandig om dat na een aantal jaren weer een keer door te nemen. In de loop van de jaren verandert er veel. Tijdens het gesprek kun je je wensen nog een keer doornemen en aanpassen. Het is natuurlijk niet het leukste gesprek dat je kunt hebben, maar wel goed voor je nabestaanden. Je weet dan zeker dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten. Je kunt tijdens het gesprek kenbaar maken wat voor een kist je wilt hebben. Ook de muziek en zelfs de bloemen kun je vastleggen. Na de begrafenis of crematie kan voor de aanwezigen een kopje koffie met een broodje worden gezorgd. Ook is het mogelijk om de aanwezigen te voorzien van een hapje en een drankje. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar tijdens en na de begrafenis of crematie is alles mogelijk. Al je wensen worden met respect nagekomen.

De mogelijkheden bij een uitvaart

Een heel belangrijk punt is dat de nabestaanden weten wat er moet gebeuren als je komt te overlijden. Wanneer je aangesloten bent bij een uitvaartverzekeringsmaatschappij heb je je wensen al aangegeven. Zij weten precies wat er moet gebeuren.

Ook zijn er personen die, als ze komen te overlijden, het allemaal laten regelen door de nabestaanden, ondanks dat er een uitvaartverzekering is afgesloten. Daarbij zou je als nabestaanden kunnen regelen dat alleen het vervoer van de overledene door de uitvaartmaatschappij wordt gedaan. Wanneer je het overlijden bij de burgerlijke stand ook zelf wil aangeven, moet je wel een verklaring van de huisarts hebben dat de persoon, waar het om gaat, inderdaad is overleden. Wat je ook besluit, zorg ervoor dat de nabestaanden voor je overlijden weten wat je wensen zijn en hoe ze dat eenvoudig kunnen regelen.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Uitvaartverzorging J AE de Boer.


Delen  

2021© Gezondheid voeding en de medische wereld
Over ons
Gezondheid voeding en de medische wereld

Hey! Welkom op mijn blog met als thema "Health & Medical"! Mijn blog gaat voornamelijk over gezondheid en het herstellen van ons lichaam. Om te beginnen ben ik al heel mijn leven geïnteresseerd in gezondheid, heel mijn leven let ik op mijn voeding, ik ben namelijk vegetarisch opgevoed, dus het is een soort van gewoonte geworden om op elk voedingsmiddel dat je consumeert te letten. Niet alle voedingsmiddelen of bestanddelen zijn gezond voor ons, vandaar dat jullie hierover wil informeren en jullie ook graag wat wil bijbrengen op medisch gebied. Onze gezondheid is het meest waardevolle dat we bezitten, het is zoveel waardevoller dan wat dan ook. Zonder een goede gezondheid is het moeilijk om gelukkig te worden en dat is waar het leven om draait, niet waar?

Archief